Педагогічні читання 11 січня 2023року

Педагогічні читання – одна із традицій та невід’ємна частина методичної роботи нашого ліцею.

Метою заходу є удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, оновлення інформаційного та методичного забезпечення навчально – виробничого та виховного процесу, впровадження нових технологій, форм і методів професійної підготовки здобувачів освіти, сприяння творчому та професійному розвитку викладачів, майстрів виробничого навчання, поширення передового досвіду в педагогічній діяльності.

   Тема цьогорічних  педагогічних читань: «Впровадження у освітній процес нестандартних методів навчання як одна із форм підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників».

З вітальним словом до учасників заходу звернувся в.о. директора ліцею Василь Сідор, який висловив щирі побажання приємного спілкування та плідної праці. Він зауважив що тема сьогоднішніх читань співпадає з методичною проблемою над якою працює наш заклад і дадуть певну оцінку її впровадження.

Директор ЧПЛЗТ Сідор Василь Ілліч

Під час педагогічних читань присутні заслухали доповіді на тему:

  «Застосування цифрових інструментів у підготовці кваліфікованих робітників» – заступник директора з навчально- виробничої роботи- заступниця директора з НВР Валентина Новицька.

«Впровадження у освітній процес новітніх педагогічних і виробничих технологій» – методист ліцею- Митрофан Голодюк.

«Впровадження дуальної форми навчання в підготовку кваліфікованих робітників» – старший майстер Манолій Пенько.

«Впровадження новітніх технологій у підготовку здобувача освіти» – викладач спец технології Олександр Гакман.

«Творча діяльність здобувачів освіти у процесі вивчення спец дисциплін» – викладачка спецдисциплін Любов Горбенко.

«Дистанційне професійне навчання майбутніх фахівців ЗП(ПТ)О» майстер виробничого навчання Віктор Шморгун.

«Впровадження сучасних освітніх технологій при підготовці слюсарів з ремонту рухомого складу-  майстер виробничого навчання Михайло Кузь.

«Використання нестандартних форм проведення уроків виробничого навчання» – майстриня виробничого навчання Марія Неделько.

«Ефективність та перспективи впровадження інтерактивних методів навчання на уроках української мови та літератури» – викладачка української мови та літератури Валентина Сорокіна.

«Використання цифрових застосунків у змішаному навчанні» викладачка історії Ангеліна Тарновецька.

«Інноваційні методи та прийоми у викладанні іноземної мови» – викладачка іноземної мови Валерія Мометко.

«Система превентивного виховання як один із важливих аспектів у формуванні і розвитку освіченої та духовно багатої особистості- класна керівничка Олена Долженко.

  Цьогорічні педагогічні читання пройшли на досить високому методичному рівні, викликали масу зацікавленності та обговорення між викладачами та майстрами виробничого навчання, так як питання були досить актуальними. Педагоги ділились досвідом роботи з запропонованих тем, використовуючи мультимедійні засоби, а всі присутні обмінювались думками щодо значення і користі проведеного заходу.